Thursday 21 March 2013

KASTAD JAGUNG



ASSALAMUALAIKUM WBT ..
KASTAD JAGUNG

BAHAN-BAHAN
:-
30 gm tepung jagung
50 gm gula
1 camb . krim jagung dalam tin
200 ml susu cair
sedikit daram , esen vanilla , dan pewarna
1 biji strawberry


CARA MEMBUAT :-
1 – Kacau 3 camca besar susu cair dengan tepung jagung dlm mangkuk adunan hingga sebati .
2 – Masukkan baki susu cair ke dlm bancuhan tepung dan kacau rata .
3 – Masak adunan di atas api perlahan hingga pekat . Kacau selalu utk menggelakkan adunan bergentel .
4 – Masukkan gula , krim jagung , esen vanila , dan pewarna . kacu rata .
5 – Setelah masak , tuangkan ke dlm acuan agar-agar yg telah dibilas dgn air . Sejukkan .
6 – Keluarkan dari acuan dan hidangkan sejuk di dalam gelas sundae . Hiaskan dgn p0tongan strawberry .


No comments:

Post a Comment